Chat med os
x

SYNSREGLER

 

ER MIN FORRUDE LOVLIG?

20 Maj 2018 trådte Europa-Parlamentets direktiv 2014/45/EU i kraft i Danmark, regelsættet fra 2012 blev derved erstattet. Generelt set er der tale om en stramning af reglerne for bilsyn, og endnu flere biler end tidligere forventes at blive kaldt til omsyn.

Nedenfor kan du få svar på hvad din synsmand kigger efter til dit bilsyn, og hvilke standarder din forrude skal overholde for leve op til den gældende lovgivning.

HVORDAN ER REGLERNE TIL SYN NÅR JEG HAR EN SKADE PÅ MIN FORRUDE? 

Når vi taler om synsregler og forruder er det første parameter man skal forholde sig til om skaden er indenfor eller udenfor bilens viskerfelt, det har nemlig stor betydning for hvorvidt din bil er lovlig at køre i eller ej.

SKADER I BILENS VISKERFELT

Hvis din synsmand vurderer at en revne eller et stenslag, der sidder indenfor bilens viskerfelt er til gene for dit udsyn, vil det udløse et omsyn. Dansk Bilglas anbefaler derfor altid at du inden din bil køres til syn, får repareret stenslag og udskiftet din forrude hvis den er revnet.

Vi anbefaler i øvrigt at stenslag repareres hurtigst muligt efter skaden er sket, for at minimere risikoen for at skaden udvikler sig og ender i et rudeskift.

Reparation af stenslag koster fra 400,- kr., vær dog opmærksom på at der er gratis stenslagsdækning i 2/3 kaskoforsikringer, måske gælder det også din?

SKADER UDEN FOR VISKERFELTET

Hvis din synsmand vurderer en revne eller et stenslag udenfor bilens viskerfelt skal udbedres vil det typisk udløse en betinget godkendelse. Det betyder i praksis at du ikke skal til et omsyn, men at din bil først vil være lovlig når skaden er blevet udbedret. Det forventes derfor at du får repareret skaden umiddelbart efter dit syn.

Foruden revner og stenslag vil din synsmand også kigge efter forhold som misfarvninger eller lign., som kan være hæmmende for dit udsyn.

GRATIS RUDETJEK

Hvis du er i tvivl om din rude kan gå igennem syn er du altid velkommen til at køre omkring dit nærmest Dansk Bilglas værksted til et gratis rudetjek, så vil vi altid gerne give dig vores professionelle vurdering.
Vær dog opmærksom på at det alene er din synsmand som vurderer hvorvidt en skade hæmmer dit udsyn eller ej.