70 11 55 55
Ring: Man - Torsdag
Fra kl. 7:45 - 18:00
Ring: Fredag
Fra kl. 7:45 - 16:00
Bestil opringning:

Book tid online

Vurder din skade, undersøg hvad det koster eller book tid til en reparation
Book tid online
Fortæl os hvilken bil, du har, og vurder skaden ved at benytte selvbetjeningen nedenfor.
På den måde hjælper vi dig bedst muligt med at give dig netop den information som er relevant for dig og din situation når skaden skal behandles!
PRIVAT BIL
FIRMA BIL
LEASING BIL

Spørg efter pris

Modtag et uforpligtende tilbud
på en ny bilrude
Spørg efter pris
Indtast din nummerplade
eller vælg...
Næste

Hvor finder du os?

Vi kommer ud lige hvor det passer dig - og har værksteder i hele landet!
Hvor finder du os?
Indtast dit postnummer og find din nærmeste afdeling.
Alternativt kommer vi gerne ud til dig.

Gratis Rudetjek

Få vurderet din skade
professionelt og gratis
Gratis Rudetjek
Vi vil sikre dig mod en eventuel bøde, og for et omsyn hvis din forrude ikke er i orden.
Find din nærmeste afdeling og kig forbi.

Synsreglement for forruder


Synsreglerne for bilruder blev ændret 1. juli 2012

Hvis uheldet er ude betyder det, at du skal overveje om en stenslagsreparation kan betale sig, særligt såfremt ruden alligevel skal skiftes grundet syn. Reglerne er blevet skærpet når det gælder stenslag og revner i frontruden på biler, lastbiler og varebiler. Synsreglerne opdeler ruden i tre områder:  A, B og C, hvoraf synsfeltet udgør område A.

 

 

Synsreglerne kort fortalt:

Område A:

Synsfeltet - 300x300 mm
- Revner må max. være 3 mm.
- Stenslag må max. være 3 mm.

Område B:

På hver side af synsfeltet
- Revner må max. være 50 mm.
- Stenslag må max. være 10 mm.

Område C:

Området ved passagersiden
- Revner må max. være 150 mm.
- Stenslag må max. være 30 mm.

Restriktiv bedømmelse

Synsreglerne for biler har betydet en mere restriktiv bedømmelse af forruder, hvilket betyder at biler i stigende grad bliver sendt til omsyn grundet mindre stenslag eller revner i forruden. Dette skyldes at de nye synsregler har opdelt ruden i flere områder, hvor synsfeltet efter de nye regler skal være helt fejlfrit.

 

Gratis Synstjek

Hos Dansk Bilglas ønsker vi at hjælpe og vejlede vores kunder bedst muligt. Derfor tilbyder vi på alle vores værksteder et gratis synstjek. Det betyder, at du som bilejer altid kan kigge forbi vores værksteder for at få vores specialiserede montører til at vurdere om skaderne på din forrude har betydning for om din bil bliver godkendt til syn. Et eventuelt omsyn koster typisk omkring 350 kr., og et gratis synstjek hos Dansk Bilglas betyder derfor at du kan spare denne omkostning.

Kig forbi - det koster ingenting!

Find dit lokale værksted her
 


 

Synsreglerne i detaljer

 

Område A
Synsfeltet (fjernsigtsfeltet) udgør et område på 300 x 300 mm. af forruden, og dækker et symmetrisk område over ratnavet, med centrum i A-punktet. Ændring af synsreglerne betyder at revner eller stenslag, som er over 3 mm ikke kan godkendes. Derudover kan mindre skader som eksempelvis mattering eller ridser, der har indflydelse på om genstande der ses gennem ruden ændrer sig, ligeledes betyde at bilruden bliver afvist til syn, og dermed kræver et omsyn.

 

Område B

Område B er defineret som et bånd på tværs af frontrude med udgangspunkt i samme højde som område A. Område B er på begge sider af Område A, dog afgrænset af bilens lodrette midterplan. Revner og stenslag, der er over henholdsvis 50 mm. og 10 mm., vil ligeledes betyde at forruden vil blive kasseret ved syn.


Område C

Område C på bilruden er defineret som et bånd på tværs af frontruden, og sidder i forlængelse af område B, som er afgrænset af bilens lodrette midterplan. Skader i dette område må ikke være større en 30 mm. for stenslag eller 150 mm. for revner.
Skader i forruden som befinder i grænseområdet mellem to områder behandles som to separate fejl, og vil derfor blive vurderet enkeltvis i forhold til det pågældende område. Dog må skaderne ikke udgøre mere end det mindste restriktiv for områderne.
 
Undtagelser for ovennævnte
Revner i frontruder som eksisterer i begge lag glas uanset placeringen i forruden anses som fejl, hvilket betyder at ruden ikke kan godkendes ved syn.
Stenslag og revner som er blevet forsvarligt og professionelt repareret, således at de fremtræder stort set usynlige, har derimod ikke påvirkning ved syn.

Områder i forruden, der uanset placering er sorte eller sortprikkede, skal ikke kontrolleres for fejl, da dette ikke har påvirkning på udsynet for føreren af bilen.
For køretøjstyperne M2, M3, N2 og N3 gælder der ydermere at udsynet til påbudte spejle ikke må være begrænset af skader som ikke kan dækkes af en cirkel med en diameter på 10 mm. for stenslag og 50 mm. for revner. Læs mere om synsregler på trafikstyrelsens hjemmeside
 

Trafikstyrelsens synsreglement 

Åbningstider:
Find din afdeling her

Ring til os
Telefon 70 11 55 55
Mandag-Torsdag 7:45-18:00
Fredag 7:45-16:00 
Reparation
Vurder skaden
Prisforespørgsel

Skader
Forrude
Bagrude
Siderude
Om Dansk Bilglas
Hvorfor Dansk Bilglas
Det siger kunderne

Ofte stillede spørgsmål
Betaler min forsikring?
Hvad skal jeg gøre ved stenslag?
Hvad får jeg af garanti?
Er ruden original?
Her finder du osHovedkontor
Virkelyst 4
9400 Nørresundby
Telefon 98 17 55 55

kundeservice@bilglas.dk

 
Copyright © 2018 Dansk Bilglas A/S