Chat med os
x

Miljøpolitik

Dansk Bilglas har følgende miljøpolitik:

"Dansk Bilglas er forpligtet til aktivt at beskytte miljøet, opfylde vores bindende forpligtigelser og løbende forbedre vores miljøpræstationer. Vi stræber efter at mindske vores ressourceforbrug, fremme genanvendelse og affaldssortering samt engagere vores medarbejdere i miljøbevidsthed"

Governance

Vi vil sikre overholdelse af fastsatte regler.

  • Eksternt whistleblowing system
  • Code-of-conduct og anti-korruption

Vores ansatte

Vi vil være en attraktiv arbejdsplads.

  • Ingen arbejdsrelaterede skader
  • Sikre diversitet på arbejdspladsen
  • Medarbejdertilfredshed og engagement

Klima

Vi vil reducere vores klima aftryk med 42%.

  • Reparer-først strategi
  • Reduktion af CO2e
  • Genanvendelsesrate på 80%
  • Køb af genanvendte materialer
  • Bæredygtig transport

Vores mål

Som en virksomhed, der er engageret i at bidrage til en mere bæredygtig fremtid, forpligter Dansk Bilglas A/S sig til at minimere vores miljøpåvirkning og fremme social bæredygtighed. Vi tror på vigtigheden af at tage ansvar for vores handlinger og arbejder kontinuerligt på at forbedre vores arbejdsprocesser og initiativer.

Vi er bevidste om, at vores primære arbejde med at udskifte eller reparere bilruder kan have en miljøpåvirkning, og derfor stræber vi efter at minimere vores klimaaftryk og bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Vores ambition er at være de førende på området i vores branche.

Vi har implementeret en "reparer først-strategi" for at minimere vores klimaaftryk. Vi vil således altid prioritere reparation af bilruder, når det er muligt og forsvarligt. Dette for at minimere CO2-udledningen og andre miljøpåvirkninger forbundet med udskiftning. Hvis en udskiftning er nødvendig, sendes glasset til genanvendelse.

Vi vil udarbejde vores første klimaregnskab for Scope 1, 2 og 3 i 2023. Vi vil også kompensere for de emissioner, vi ikke kan undgå, ved at støtte bevarelse og genplantning af skove gennem Plan Vivo i samarbejde med Science Based Target-Initiative.

Vi vil sikre, at vores virksomhed er baseret på grøn strøm, ved at certificere vores elektricitet på baggrund af vores klimaregnskab. Vi vil også gennemføre en medarbejderundersøgelse for at evaluere vores arbejdsforhold og arbejde på at skabe en arbejdsplads, hvor vores medarbejdere trives og føler sig trygge.

Vi vil investere i uddannelse og træning for vores medarbejdere og ledere, herunder et kursus for vores ledere hos Molis omkring psykiske udfordringer blandt medarbejdere og hvordan disse kan håndteres i vores virksomhed.

En del af Cary Group

Som del af Cary Group er Dansk Bilglas engageret i vores fælles initiativer inden for bæredygtighed. Her er det også vores mål at støtte naturprojekter i udlandet, hvor vi gennem Plan Vivo via Zero Emission, udligner CO2-udledninger gennem træplantningsprojekter. Projekterne omfatter bl.a. skovbrug, fattigdomsbekæmpelse, biodiversitet og vandforsyning. Cary Group har projekter over hele verden, for eksempel i Uganda, Nicaragua, Bolivia og Fiji.

Læs Cary Groups bæredygtighedsrapport fra 2022 her.