Chat med os
x

Skal du trække din bil fri? Her er den mest effektive metode

Alle kan køre fast i mudder, på stranden eller i en snedrive. Når du er kørt fast, kan du trække din bil fri igen med et godt træktov. Endda uden at smadre både udseende, forrude og tag. Det er en simpel og effektiv måde at få din bil fri på. 

Læs her, hvordan du gør.

For det første: Signaler, at du er kørt fast

Du skal slå katastrofeblinket til, når du er kørt fast. Det gælder både den fastkørte bil og den hjælpende bil. Så signalerer du, at her er ved at ske en “redningsaktion”. 

Der er dog ikke tale om noget alvorligt ved at trække en bil fri, medmindre der er sket skader på bilen som knuste ruder eller store buler. Det vigtigste er, at ingen er kommet til skade, og du kan altid finde en god pris på reparation af din bilrude. Men husk stadig katastrofeblinket.

Husk også at placere en advarselstrekant, så den er synlig for andre bilister.

Hvem skal trække hvem fri?

Når du skal trække en bil fri, er det vigtigt at overveje 2 ting:

  1. Hvor stor er den fastsiddende bil?
  2. Hvor stærk er den hjælpende bil?

Det kan gøre mere skade end gavn, hvis en lille bil prøver at trække en stor bil fri. Det vil aldrig lykkes. Omvendt vil en stor bil sagtens kunne trække en lille bil fri. 

Den nemmeste metode: Brug et træktov

Nu er du klar til at blive trukket fri eller hjælpe en anden. Du skal bruge et træktov, som er godkendt til formålet. Det er ikke dyrt, men det er vigtigt at bruge et ordentligt tov og ikke bare et almindeligt reb.

Start motoren og begynd

Når træktovet er spændt fast til bilerne, skal motoren startes i begge biler, mens ratlåsen skal slås fra i den bil, som sidder fast.

Hjulene skal pege i samme retning og lige ud, og bilen skal være i frigear. Den hjælpende bilist begynder dernæst at køre i første gear

Træk ikke længere end nødvendigt

Du skal ikke trække længere end højst nødvendigt. Der er kort afstand mellem bilerne, og de kan være svære at styre. Det er også vigtigt, at du så vidt muligt kun trækker lige ud for at undgå sving og svaj, der kan føre til sammenstød.

Et træktov er en god investering, som ikke fylder meget i bagagerummet

Et træktov er en god investering, da det kun koster omkring 100 kroner, men kan spare dig for både tid og besvær. 

Husk at du skal have et træktov, der skal have den tyske TÜV-godkendelse og kunne holde til minimum to tons. 

Nu er du klædt på, hvis du en dag skulle sidde fast eller hjælpe en anden, der ikke kan trække sin bil fri.

Med sund fornuft kommer du langt

Er du i tvivl om, hvad der er en god og dårlig løsning, er det klogt at dobbelttjekke. Der er skrevet meget på nettet om, hvordan man bedst fjerner is fra bilruder, og der er altid god hjælp at hente. Internettet er med andre ord din bedste ven.

Find det, der virker for dig

Der er forskel på mennesker. Nogle har meget tid om morgenen, nogle har kun få minutter. Nu har du fået løsningsforslag, og det er helt op til dig, hvilket du vælger at bruge. Vi synes, at du skal bruge det, der passer dig bedst, sparer dig for mest tid, og som du er mest komfortabel med. 

Vi ønsker dig held og lykke med at afskrabe is - husk at øvelse gør mester!