Chat med os
x

Skift af baglygtepære – sådan gør du

Er baglygten gået, eller er den begyndt at lyse for svagt? Så kan du kaste dig ud i selv at udføre et skift af baglygtepære.

Det kræver, at du ikke er udstyret med ti tommelfingre – og har en nogenlunde idé om, hvordan tingene hænger sammen. Til gengæld kan du spare din mekanikers timeløn, og når først du har prøvet skift af baglygtepære, ved du også, hvordan du skal gøre næste gang, det bliver aktuelt.

Hæng på her, hvor vi guider dig trin for trin til skift af baglygtepære.

 

Trin for trin skift af baglygtepære:

  1. Åbn bagagerummet, så du kan se, hvordan lygten sidder fast på bilen. Rådfør dig evt. med bilens manual, da det varierer fra model til model og fra mærke til mærke.
  2. Alt efter din model, skal du enten afmontere beklædning på siden af bilen eller tage selve lygten af bilen. Her skal du bruge et lille topnøglesæt til at afmontere møtrikker.
  3. Når du har afmonteret lygten, skal du også afmontere nogle clips eller måske et par skruer på bagsiden af lygten, så du kan komme til pæren.
  4. Nogle gange skal pæren trækkes ud, mens den oftest skal trykkes ned og drejes.
  5. Når du har fået den gamle pære ud, skal den nye sættes ind. Det gør du på samme måde enten ved at dreje eller trykke den på.
  6. Når pæren er koblet til, sætter du tænding på bilen, så du kan se, om pæren lyser.
  7. Herefter skal lygten samles igen. Den skal enten klikkes sammen eller skrues sammen. Hvis der er pakning, så sørg for, at den sidder korrekt, så lygten er tæt.
  8. Nu gør du det hele bagvendt – sæt lygten tilbage på bilen på samme måde, som du afmonterede den
  9. Tog du beklædning af, sætter du det på til sidst.

 

Er du i tvivl om, hvordan du skal gøre? Søg hjælp hos en prof

Ligesom det som regel er en god idé at overlade forrudeskift eller reparation af stenslag til professionelle, kan du overveje at gøre det samme med din baglygte pære. Er du i tvivl om, hvordan du gør, er det bedre at betale for at få det gjort rigtigt, så din bil er sikker.