Chat med os
x

Sådan skifter du vinduesvisker – Trin for trin guide

Er viskerne ved at være slidte? Så er det nok ved at være oppe over, at de skal skiftes. Dine vinduesviskere sidder et udsat sted på bilen, hvor de udsættes for alt fra stenslag til alle former for vejrtyper. Derfor er det intet under, at de fra tid til anden kan trænge til at blive skiftet ud.

Er dine vinduesviskere fx begyndt at larme, eller kører de bare trægt hen over din rude? Så kan det enten være fordi, de trænger til at blive renset, eller fordi det er på tide at skifte dem ud med en nyere model.

Læs med her, hvor du får en trin for trin guide til sådan skifter du vinduesviskere.

 

Hvornår skal du skifte viskerblade?

Du bør undersøge, sådan skifter du vinduesviskere, hvis dine viskerblade:

  • Ikke længere giver et ordentlig udsyn, når de er i brug
  • Er begyndt at efterlade striber på ruden
  • Hopper hen over ruden, når du bruger dem
  • Er synligt slidte

 

Sådan skifter du nemt selv vinduesviskere:

  1. På nyere biler skal dine viskere i servicestilling. Det gør du ved at dreje tændingen i gang, klikke tænding retur og klikke én gang på viskerarmen.
  2. Start med at fjerne de gamle viskerblade. Hold godt fast, så de ikke knækker. De skal som regel klikkes af eller løsnes, hvorefter de løftes af en lille krog.
  3. Læg nu viskerarmen forsigtigt fra dig, mens du gør det nye viskerblad klar.
  4. Alt efter din bilmodel og valgte viskerblade, er der to installationstyper.
  5. Hvis du har løs kappe, skal den klikkes fast på viskerbladet. På viskerbladet er der en pil, som skal pege samme vej. Klik viskerarmen i pilens retning, og læg viskerarm og blad ned.
  6. Den anden metode er at starte med at sætte viskerbladet på viskerarmen, hvor det klikkes fast på en krog. Herefter lukker du palen over og klikker på plads.

Det er næsten samme fremgangsmåde, når du skifter vinduesviskere på bagruden.