Chat med os
x

Sådan monterer du anhængertræk selv

Vil du gerne spare timeprisen på mekanikeren? Så kan du faktisk selv montere dit anhængertræk. Du kan finde billige anhængertræk til selvmontering online, og hvis du ikke kan få den pris hos din mekaniker, som du vil give, kan du forsøge selv.

Det lyder jo simpelt nok – men sådan monterer du anhængertræk selv kræver alligevel en del snilde. Og for at det skal være helt rigtigt, skal dit anhængertræk faktisk synes, hvis du selv gør det – ellers kører du ulovligt. Får du derimod en autoriseret mekaniker til at montere anhængertræk, er det synsfrit.

Vil du alligevel gerne kaste dig ud i projekt “sådan monterer du anhænger træk selv”? Så kan du følge guiden herunder.

 

Det skal du bruge til projekt “Sådan monterer du anhængertræk selv”

  • Anhængertræk (aka jydekrog)
  • Sikkerhedsbriller
  • Boremaskine og bor
  • Donkraft
  • C-klemmer og bolte
  • Olie
  • Topnøgleværktøj, bolte, spændskiver, fjederskiver og møtrikker

 

Sådan gør du:

1.   Før, du går i gang

Er du ikke håndet eller praktisk anlagt? Så få en professionel til det, for det kan gå grueligt galt, hvis du ikke har styr på, hvad du laver.

Du ville ikke selv udføre fx udskiftning af forrude, reparation af stenslag eller andet, der kræver særlige kundskaber – og derfor skal du også overveje nøje, om det nu er en god idé, du er ved at kaste dig ud i.

2.   Gør bilen klar

Du skal have nem adgang til bilens underside bagpå. Brug donkraften til at løfte trucken.

Det er muligvis nødvendigt at løsne kofangeren, så du kan komme ordentligt til. Er det tilfældet, så husk at sætte det ordentligt fast til slut.

3.   Saml anhængertrækket

Dit anhængertræk skal spændes fast med bolte, spændskiver, møtrikker og fjederskiver – så det er nu, du skal have fat i dit topnøglesæt.

Følg de instruktioner, der fulgte med dit anhængertræk – og vent lidt med at stramme boltene til, så du er sikker på, om det passer på bilen.

4.   Nu skal du bore huller

Brug dit løst samlede anhængertræk og selve rammen som guide for, hvor du skal bore (og hvor store huller, du skal bore). Hold det hele på plads med C-klemmerne, så du er sikker på, at den sidder lige i skabet. Gør hullerne rene til slut med olie med skruetrækken.

5.   Sæt anhængertrækket fast

Nu skal du montere anhængertrækket - men du skal starte med forstærkningspladerne, der fulgte med. Sørg for stadig at følge manualen.

Forbind anhængertrækkets bolte med hullerne og skru boltene i. Stram lidt til, og stram først helt til, når du er sikker på, at det sidder korrekt hele vejen rundt.