Chat med os
x

Hvad kan du gøre, når din rudehejs ikke virker?

Frisk luft fra en åben bilrude kan være skønt. Men knap så skønt er det dog, når bilruden ikke vil køre op igen. Og så er gode råd dyre, for det er uden tvivl uholdbart at køre langt med nedrullede vinduer.

Flere bilejere oplever, at deres bilrude larmer, eller at bilruden ikke vil køre op. Begge oplevelser skaber irritation og en ringere køreoplevelse. Men hvad skyldes det - og hvad kan løsningen være?

Årsager til, at bilruden ikke kører op eller larmer

Skæve fjedre eller ødelagt wiretræk: Hvis din rudehejs ikke virker, hvilket gør, at bilruden ikke vil køre op, kan årsagerne være flere. I elektriske (automatiske) rudehejse, der typisk er standard i biler produceret efter år 2000, trykkes en fjeder op mod bilruden, så denne løftes. Men trykker fjederen f.eks. skævt, fungerer rudehejsens motor ikke optimalt. En rudehejs består også af et såkaldt wiretræk, som forbindes med to plastikklips; disse kan være i stykker, hvilket også kan begrænse rudehejsen.

Bremsende gummilister: Er problemet med rudehejsen kun lejlighedsvist, eller hejser rudehejsen langsomt, kan årsagen være de to gummilister på hver side af bilruden. Lukker disse gummilister for tæt eller kraftigt, kan det bremse ruden og dermed også dens evne til at åbne og lukke.

Løsningen kan være at spraye med en rudespray eller motorolie, så skinnerne på hver side af listen ’smøres’. Denne løsning kan også være en mulighed at prøve af, hvis du oplever, at din bilrude larmer, f.eks. når du kører vinduet op eller ned. Et alternativ er at udskifte enten den indvendige eller udvendige liste omkring bilruden.

Få hjælp til bilruden

Vil din bilrude ikke køre op? Eller er det bilrudens larm, der er problemet? Uanset hvad der er galt, kan Dansk Bilglas hjælpe dig. Vi har mange års erfaring med netop reparation af bilruder og kan derfor hjælpe dig, hvis din bils ruder eller reservedele ikke virker ordentligt.