Chat med os
x

Rengøring af motorrum – sådan gør du

Behøver man at rengøre motoren? Klarer den ikke det selv? Det kan måske virke lige lovlig voldsomt at begynde på rengøring af motorrum. Men det er faktisk arbejde godt givet ud. Når du fjerner snavs, fedt og urenheder får du nemlig en gladere motor, der arbejder både bedre og længere, fordi du forebygger rust og slid.

Det er forholdsvist simpelt at udføre rengøring af motorrum – men det er en god idé at være godt forberedt, før du kaster dig ud i projektet.

 

[Guide] Sådan udfører du rengøring af motorrum

Sæt dig ind i mærke og model

Før, du går i krig med rengøring af motorrum, er det en god idé at undersøge, om der er noget specifikt, du skal tage højde for med netop din bil. Det kan være komponenter, du skal beskytte eller lignende.

Derudover har producenten ofte en guide til materialer og rensemidler, der er gode at bruge.

Parker bilen et sted, hvor du har adgang til vand og sæbe – og hvor vandet ikke løber direkte ned i et afløb. Det overskydende vand fra din rengøring skal du nemlig skille dig af med på en forsvarlig måde.

Sådan gør du:

  1. Sørg for, at din motor er kold, før du går i gang.
  2. Fjern begge ledninger (både plus og minus) fra batteriet
  3. Dæk luftindtaget (air intake) – fx med en plastikpose. Gør det grundigt, da det er vigtigt, der ikke kommer vand ned i luftindtaget.
  4. Start med at børste løst skidt væk med en hård børste.
  5. Påfør herefter det valgte rengøringsmiddel på motoren med din børste. Sørg for, at du er grundigst de steder, hvor der mest snavset.
  6. Når dit rengøringsmiddel har siddet det antal minutter, det skal, skal det skylles af med koldt vand. Sørg for at være grundig, så du er sikker på, at alt rensemiddel af kommet af.
  7. Når du er færdig, skal motoren have lov til at stå at lufttørre. Du kan dog også tørre af med et aflagt håndklæde.
  8. Når motoren igen er tør, kan du fjerne det plastik, du satte for luftindtaget (og eventuelt andre steder)
  9. Sæt til slut kablerne til batteriet igen – og så er din motor klar igen!

Hvad gør du med det overskydende vand?

Når du har udført rengøring af motorrum, er det vigtigt, du sørger for, at det overskydende vand ikke bare ryger i den nærmeste kloak – det kan nemlig være med til at forurene grundvandet. Sørg derfor for at skille dig af med det på en forsvarlig måde – fx på den nærmeste affaldssorteringsstation, hvor de kan guide dig til, hvad du skal gøre.

Vil du helt undgå at spilde vand, der faktisk er drikkevand? Så kan du vaske din motor i en vaskehal eller lignende, hvor vandet genbruges flere gange. Her kan du samtidig give bilen en udvendig vask og gå den efter for skader, stenslag og så videre.