Chat med os
x

Påfyldning af bremsevæske: Alt, du skal vide

Din bil er langt fra sikker at køre i, hvis ikke du kan stole på dine bremser – ja, faktisk er dine bremser nok det vigtigste i din bil overhovedet. Derfor er det også vigtigt at sørge for, at din bil har bremsevæske. Bremsevæske er med til at sørge for, at din bil bremser optimalt, og derfor er det en god idé løbende at kontrollere, om det er tid til påfyldning af bremsevæske.

Trænger din bil til at få skiftet bremsevæske? Og hvordan ved du egentlig, det er tid til påfyldning af bremsevæske?

Hæng på her, hvor vi gennemgår alt, der er værd at vide om bremsevæske og påfyldning af bremsevæske.

Er det tid til påfyldning af bremsevæske?

Den mest korrekte fremgangsmåde til at finde ud af, hvornår det er tid til påfyldning af bremsevæske, er at tjekke i din servicebog.

En anden tommelfingerregel, du kan gå efter, er, at din bil skal have skiftet bremsevæske cirka hvert andet år – eller for hver 30.000 kørte kilometer.

Kan jeg selv udføre påfyldning af bremsevæske?

At skifte bremsevæske er ikke helt lige ud af landevejen, og derfor er det værd at overveje at lade professionelle om det. Ligesom du ikke selv ville kaste dig ud i udskiftning af forrude, er det derfor værd at overveje, om det er et projekt for dig eller en faglært mekaniker.

Påfyldning af bremsevæske kræver specialredskaber – og gerne en håndet makker, så I er to om processen.

For at udføre påfyldning af bremsevæske skal I nemlig både skifte og udlufte bremserne, efter bremsevæsken er påfyldt. Derudover er det vigtigt, at I får genskabt trykket i bremsesystemet, fordi det falder, når du udfører påfyldning af bremsevæske.

Overlad opgaven til en mekaniker, hvis du er det mindste i tvivl

Der er altså mange ting at tænke på i projekt påfyldning af bremsevæske – og derfor kræver det, at du er helt klar over, hvad du laver, hvis du kaster dig ud i at prøve det selv. For har du ikke helt styr på det, kan du risikere at komme rigtig galt afsted, næste gang du får brug for dine bremser.