Chat med os
x

3 overraskende tips til udretning af mindre buler i bilen 

Det gør ondt på enhver bilejer at få en bule i bilen. Det mindsker ikke blot bilens værdi, men giver dig også en følelse af, at der er noget, som er gået i stykker. 

Nu er hjælpen dog på vej.

For du kan faktisk lave en udretning af mindre buler i bilen, uden at du skal betale i dyre domme for at få dem repareret ved en professionel autohandler.

I denne guide vil vi komme med 3 overraskende tips til, hvordan du kan udrette mindre buler i din bil. 

Hvilke buler kan oprettes?

Vi vil gerne starte med at sige, at der er en grund til, at professionelle fagfolk findes. De er eksperter og kan give dig en reparation i højeste kvalitet. Ligesom du ikke selv kan lave en reparation af stenslag, kan du heller ikke oprette alle buler, og du skal være sikker på, at du ved, hvad du laver. 

Oftest kan mindre buler godt oprettes, mens større buler vil kræve et reparationssæt, hvor du skal lime cylindre omkring bulen og dernæst udretter bulen. Det kræver lidt øvelse. 

De næste 3 forslag er nemmere at bruge til små buler – og noget, som du i de fleste tilfælde sagtens kan gøre selv. Men overvej det dog grundigt, før du kaster dig ud i projekt-gør-det-selv – i nogle tilfælde er det nemmeste blot at kontakte en professionel. 

1. Brug en svupper

Nogle gange kan du bruge ting, som egentlig er tiltænkt et andet formål. Sådan er det med buler og en svupper. Du kan bruge svupperen til at udrette mindre buler.

Tag svupperen og tør den godt af i kanten. Placer den over bulen, pres dernæst på bulen og hiv til. Mindre buler vil kunne udrettes på denne måde, men det kan godt være, at det kræver lidt øvelse.

2. En hårtørrer kan også gøre det

Ja, tro det eller lad være. Men du kan udrette buler med en hårtørrer. 

Denne metode er bedst til mindre og bløde buler, men tricket er, at metal udvides og trækkes sammen, når det bliver udsat for temperaturforskelle. Du skal derfor få metallet ved bulen til at blive så varmt som muligt for dernæst at nedkøle det.

Brug hårtørren på bulen og brug dernæst en tryklufts-spray, som er kold. Gør du det nok godt, vil bulen poppe ud igen og genoprettes. 

3. Slå bulen med en hammer

Med en hammer kan du banke bulen “på plads”, men det kræver, at du kan tilgå bulen fra indersiden. 

Brug en metalplade og dæk den til med en klud eller et håndklæde. Placer den overdækkede metalplade på bulen og se, om du kan slå på bulen indefra. 

Du skal ikke slå hårdt, og bulen burde kunne udrettes med et par slag.

Brug kun metoderne til buler – og ikke til andet

Disse små tricks kan bruges til buler, men ikke til andet. Så du kan ikke foretage en reparation af dit autoglas med en hårtørrer eller hammer. Det er også vigtigt at påpege, at hvis du har en nyere bil eller ikke er komfortabel med disse metoder, kan andre løsninger være mere oplagte.

Du skal ikke altid selv kaste dig ud i opretning af buler i bilen

Hvis din bule skyldes et uheld, hvor en anden er kommet til at køre ind i dig, vil der være tale om en forsikringssag. Her vil det ikke give mening selv at begynde at oprette bulen. 

Se disse forslag som metoder, der kan bruges på ældre biler, hvor der er mere at vinde end at tabe. 

Vi ønsker dig en rigtig god fornøjelse!