Chat med os
x

Vil din bil ikke starte? Læs med her og find de typiske årsager til startproblemer

Det er voldsomt irriterende at sætte sig ind i en bil, der ikke vil starte, og der kan være 100.000 grunde til, at din bil ikke tænder. 

I denne artikel vil vi guide dig til at få strøm på dit bilbatteri, når det er dødt. Et fladt batteri er nemlig ofte skyld i, at din bil ikke vil starte, og der er flere måder at løse problemet på.

Læs med her og få inspiration til løsninger, når din bil ikke vil starte.

De mest typiske årsager til startproblemer 

Lad os starte med at slå fast, at der kan være utrolig mange grunde til, at din bil ikke vil starte. 

For at en bil kan tænde, er der dog tre ting, som skal fungere:

  1. En gnist 
  2. Luft
  3. Benzin, diesel eller en anden form for brændstof

Hvis en af disse tre ting ikke virker, vil din bil ikke kunne starte. 

Ofte er det nemt og hurtigt at konkludere, om der er brændstof på bilen eller ej. Det er også sjældent årsag til startproblemet.

Et fladt batteri er ofte synderen

Hvis dit batteri er fladt, vil bilen ikke kunne starte. Et batteri kan drænes, hvis du holder med kabinelyset tændt eller ikke har slukket forlygterne på bilen. Dit batteri slides også med alderen.

Præcis ligesom et stenslag i forruden kommer de dårligste tidspunkter, er det typisk det samme med et fladt batteri. 

Hvis dit batteri er dødt, skal det have strøm, og her kan du bruge startkabler og tage strøm fra en anden bil. 

Startkabler fra en anden bil eller et batteri

Du kan få strøm fra en anden bil til dit batteri. Her skal I bruge startkabler, som sættes på begge batterier - både det døde og det givende batteri. 

Det er altid en god idé at have startkabler liggende i din bil, og du kan få powerbanks med strøm, som du kan benytte dig af, hvis der ikke er en anden bilist i nærheden, som har tid til at hjælpe dig. På den måde er du ikke afhængig af andre.

Kan jeg skubbe bilen i gang?

Der er mange måder at genoplade et bilbatteri på. Den nemmeste er faktisk at køre en lang tur i bilen, så batteriet får strøm igen. Paradoksalt nok er det selvfølgelig et problem, hvis din bil ikke vil starte - fordi batteriet er fladt.

Men måske kan du spare tid på hverken at genoplade batteriet eller bruge autohjælp. Nogle gange kan du nemlig skubbe bilen i gang. Det kræver blot, at du får et par stykker til at hjælpe dig.

Sæt bilen i andet gear, træd koblingen i bund og skub løs. Når bilen løber, tændes bilen, mens koblingen slippes stille og roligt, mens der trædes på speederen. 

Autohjælp kan være din redning

Hvis du ikke har en powerbank, ingen bilister kan hjælpe dig, og bilen ikke kan skubbes i gang, kan du altid ringe til autohjælp. 

De kan komme ud og give din bil strøm. Dermed er et fladt batteri ikke værre, end at du kan få hjælp udefra, hvis alle andre løsninger ikke virker. 

Ligesom du kan ringe til autohjælp, hvis din bil ikke vil starte, har vi hos Dansk Bilglas også mobilservice – det betyder, at altid gerne kommer til dig, hvis du har brug alt fra udskiftning af forrude til reparation af autoglas

Undgå et fladt batteri i første omgang

Det hele vil være nemmest, hvis du slet ikke kom i en situation, hvor din bil ikke vil starte.

Et fladt batteri opstår ofte, fordi bilen har brugt strøm på at have lys tændt eller hørt radio, mens den var slukket. Undgå disse ting og hjælp dig selv godt på vej. 

Slutteligt er det klogt at få dit batteri udskiftet i ny og næ, da batteriet gradvist bliver svagere og svagere.