Chat med os
x

Manuel bilvask: Sådan laver du den bedste rengøring af bil i hånden

En rengøring af din bil er vigtig for bilens vedligeholdelse, udseende og levetid. Hvis du gør din bil rent jævnligt, vil skidt, salt, fugleklatter og lignende urenheder ikke nå at påvirke bilens lak og dermed også udseende.

Hvis din lak bliver beskadiget, kan det koste mange penge at få den udbedret, og rust er svært at komme til livs. Derfor er en grundig rengøring vigtig. Vi forklarer her, hvordan du laver den bedste rengøring af din bil i hånden.

Spar penge på manuel bilvask

Du kan spare mange penge årligt ved at lave en manuel bilvask fremfor at bruge penge i en vaskehal. 

Ved at lave en manuel bilvask kan du med egne hænder sørge for at komme hele vejen rundt og dermed selv være ansvarlig for, hvordan bilen kommer til at se ud. 

Rengøring af bil i hånden – step for step

Først skal du starte med at parkere din bil et sted, hvor du har adgang til den hele vejen rundt. Bilen skal ikke holde i solskin, da det vil kunne resultere i, at bilen tørrer for hurtigt. Det kan beskadige lakken, og det er jo det, du skal undgå.

Den grundige forberedelse

Find dine rengøringsmidler og sæt dem ved siden af bilen. Du skal også bruge en spand med varmt vand, en spand med koldt vand samt klude til at rengøre bilen. 

Sørg for at døre og vinduer er helt lukkede, inden du starter. Det ville være superærgerligt at få vand ind i bilen.

Brug et æble til din forrude rengøring

Det er vigtigt at lave en grundig rengøring af din forrude, og du læste helt rigtigt. Du kan bruge et æble til at rengøre ruden.

Et æble indeholder frugtsyre, som nemt fjerner skidt fra forruden. Skær æblet over og gnid det mod ruden. Skidtet vil fjerne sig, og du kan skylle efter med en vandslange eller koldt vand. 

Hvis du har skade som stenslag i din forrude, er det klogt at få det repareret. En beskidt eller beskadiget forrude forringer dit udseende og mindsker sikkerheden i trafikken såvel som bilens værdi og levetid. 

Gå systematisk til værks

En manuel bilvask giver dig mulighed for at være systematisk, når du skal rengøre din bil.

Start med at vælge et område og vask det med en svamp i varmt vand og rengøringsmiddel. Du kan starte med taget for eksempel. 

Når du har vasket et område, skal du skylle efter med koldt vand. Du kan med fordel bruge en vandslange.

Skyl bunden af bilen – her kan du ligeledes bruge en vandslange, men ellers fungerer koldt vand også fint.

Tør bilen grundigt af

Du skal huske at tørre din bil af, når du har skyllet den efter med koldt vand. Brug microfiberklude eller et håndklæde. 

Det er en dårlig idé at lade bilen lufttørre, da der kan sætte sig vandpletter i lakken. 

Sæt prikken over i’et med vask af fælge

Som afslutning på den udvendige bilvask kan du vaske dine fælge med en fælgrens og en børste. Det vil give prikken over i’et og en skinnende bil. 

Forkæl din lak med en polering

Når bilen er vasket, kan du lave en polering for at give lakken fornyet levetid. En polering har størst effekt, hvis du har vasket din bil inden. 

Giv bilen den helt store tur med indvendig rengøring af bil

Nu har du laver din udvendige bilvask, og det er nu tid til at rengøre bilen indvendigt. Med en indvendig rengøring føler du dig også godt tilpas, når du sætter dig bag rattet.

 Den udvendige rengøring er kun en fryd for øjet udadtil, men husk at det er inde i bilen, at du skal bruge din tid. 

Ryd op og støvsug

Ligesom på kontoret hjælper det at rydde op. Fjern slikpapir, krus og skidt fra bilen og ryd ligeledes op i handskerummet. Dernæst kan du foretage en grundig støvsugning af bilen for at fjerne skidt, jord, krummer og lignende. Disse to ting vil gøre underværker. 

Tør af og puds spejle

Det er nemt at tørre overfladerne i bilen af. Det kræver kun en våd klud, der er vredet op. Tør radio, knapper, rat og lignende af, så der ikke er flere fedtede fingre at finde. 

Dernæst kan du pudse spejlene af samt den indvendige side af forruden. Brug spejlrens og en klud. Det er essentielt at kunne kigge ud af sin frontrude

En rengjort bil er ikke bare skønnere at køre i – den har også længere levetid

Nu har du lavet en grundig og solid bilvask, som ikke har kostet dig noget udover lidt rengøringsmidler og et par klude. Et godt og billigt alternativ til den dyre vaskehal.

Når du bruger manuel rengøring, får du en bedre følelse med din bil, og det betyder i sidste ende, at du får en bedre rengøring. Du får alle detaljer med, og det giver ikke bare forøget køreglæde – det sikrer din bil højere værdi og længere levetid.