Chat med os
x

Giv din bil en længere levetid med en lakforsegling

Med tiden får din bil ridser, skrammer og andet snavs på lakken. For at vedligeholde lakken, forlænge dens levetid og gøre din bil pænere at se på, kan du give den en lakforsegling. 

Er du i tvivl om, hvordan du gør? Så hæng på her, hvor vi guider dig fra A til Z i lakforsegling. 

Hvorfor skal jeg give min bil en lakforsegling?

En lakforsegling reparerer små ridser i din billak og gør bilen flottere at se på. En grim lak er lidt som at køre rundt med et stenslag i sin forrude. Det ville man også få repareret.

Med tiden bliver bilens ydre både beskidt, ramt af fugleklatter, jord, salt og ridset. Derfor er det klogt at give din bil en lakforsegling for at fjerne disse urenheder og forny lakken og bilens levetid. 

En lakforsegling vil også fremover gøre din bil nemmere at holde ren samt øge dens salgsværdi, den dag du vil af med den.

Hvordan lakforsegler jeg min bil?

Hvis du trin for trin lakforsegler din bil rigtigt, vil resultatet blive rigtig godt. Men det er vigtigt at gøre det i den rigtige rækkefølge. 

Er du i tvivl om, hvordan du helt præcist gør? Så skal du blot følge denne guide, hvor vi klæder dig godt på til projekt lakforsegling. 

Start med at vaske bilen

Som det første skal du starte med at vaske din bil grundigt, da det er en dårlig idé at lakforsegle en beskidt bil. 

Brug en masse rent vand til selve vasken - både før og efter selve vasken, hvor du bruger sæbevand. Urent vand kan påføre bilen skade.

Skyl bilen og sæb den dernæst ind. En vask i vaskehallen er ikke så effektiv som en håndvask, da du skal rundt i alle kroge, når du skal lakforsegle bilen. 

Du kan med fordel jævnligt skylle bilen af med rent vand, mens du vasker den.

Tør bilen af og opdag skaderne

Det kan være irriterende at skulle tørre bilen af i hånden, men det er nu en ret god idé.

Ved at tørre bilen af i hånden vil du opdage, hvor lakken er beskadiget, og hvor du skal sætte ind, når du skal til at lave din lakforsegling. 

Til din aftørring kan du bruge microfiberklude eller vaskeskind. 

Rens lakken som sidste forberedelse

Når bilen er tør, og lakken er ren, kan du give den et sidste touch inden selve lakforseglingen. 

Ved at rense lakken får du slebet en lille smule af lakken for at fjerne urenheder og små skrammer. Men gør det ikke i solen, da produktet risikerer at tørre for hurtigt.

Sidste trin: Selve lakforseglingen

Nu er du endelig kommet til selve lakforseglingen.

Du bør følge de anvisninger, som står på dit produkt, og du skal holde øje med tørringen. Gå systematisk til værks, og tag for eksempel dør og bagende for sig, så du har et overblik. 

Hav mange klude til rådighed, hvis der ikke følger pudsegrej med produktet.

Er der forskel på en ny og gammel bil?

Den nævnte fremgangsmåde kan bruges på både nye og gamle biler, men måske er det ikke nødvendigt at rense lakken, hvis bilen er ny og derfor ikke har så alvorlige skrammer.

Det er en vurdering, du selv kan tage ved at kigge på din bil med det blotte øje.

Hvad er bedst – lakforsegling eller voks?

I stedet for en lakforsegling kan du også bruge voks - også kaldet autovoks.

Om du bruger en lakforsegling eller voks, er en smagssag. Det svarer lidt til at vurdere, om man vil reparere bilruden eller lave en udskiftning af sin forrude. Begge dele giver mening.

Faktisk er det muligt at bruge begge dele, hvis du vil give din bil den ultimative beskyttelse. Start med lakforseglingen ved at følge trinene ovenover, og dernæst kan du smøre bilen ind i voks, når lakforseglingen er tørret. 

Vi ønsker dig et stort held og lykke med at få en skinnende og flot bil!