Chat med os
x

Guide: Sådan klargør du din bil til salg

Når du vil sælge din bil, øger det salgsmulighederne markant, at bilen står skarpt og i god stand. Derfor er det klogt at lave en grundig rengøring af bilen samt at forbedre ridser og få udført reparation af eventuelle stenslag

Stort set det hele kan du gøre selv, inden du sætter bilen til salg, og her får du den ultimative guide til, hvordan din bil fremstår så god som ny, når du vil sælge den. 

Har du fået stenslag, eller skal du have skiftet en bilrude? Så står vi altid klar til at hjælpe dig hos Dansk Bilglas. Indhent en pris på en ny forrude lige her

Rengøring gør underværker

En grundig rengøring af bilen er alfa og omega. Synet, som en potentiel køber bliver mødt med, er afgørende. Hvis bilen ikke skinner eller er rengjort, vil det påvirke køberen, som måske ikke ender med at blive en køber alligevel. 

Lad din bil fremstå på den bedst mulige måde - her er tre gode råd til den udvendige rengøring af din bil:

  1. Rens fælgene med fælgrens
  2. Vask bilen grundigt 
  3. Poler bilen til sidst

Indvendig rengøring er afgørende 

Det er bilens ydre, som en potentiel køber ser først, men den indvendige rengøring er afgørende for, at vedkommende vælger at slå til og købe din bil. 

Hvis personen er interesseret, vil vedkommende kigge ind i bilen, og her hjælper det dig godt på vej, hvis du også har foretaget en indvendig rengøring. Her er gode råd til indvendig rengøring:

  • Ryd op i bilen og fjern papir og lignende
  • Støvsug bilen grundigt
  • Tør overfladerne af med en våd klud
  • Vask din frontrude indvendigt

Fjern små ridser fra bilen

Hvis din bil har mindre ridser, kan du godt selv fjerne dem eller i hvert fald gøre dem meget utydelige, så bilen fremstår i bedre stand. 

Køb en pakke med ridsefjerner, som kan fås i forskellige gør-det-selv-butikker og sørg for at have vasket bilen, inden du starter. Materialet er mere effektivt, hvis bilen er ren. 

Følg anvisningen, som følger med produktet, og du kan dermed fjerne ridser fra din bil og øge salgsmulighederne.

En polering er prikken over i’et

Som en sidste finish kan du polere din bil og forlænge lakkens levetid. Det vil få din bil til at fremstå skinnende og i god stand.

Med en polering fjerner du snavs og skidt fra billakken. Din bil bliver udsat for urenheder hele tiden, og en polering hjælper på bilens ydre.

Kig efter, hvor din bil trænger til en kærlig hånd

Alle biler er forskellige og slides på forskellige måder. 

Når du skal sælge din bil, anbefaler vi, at du går en grundig tur eller to rundt om din bil og kigger på, hvor den er mindre pæn. Måske finder du problemer, du ikke kan løse uden at fragte bilen til reparation, men oftest vil du kunne finde småting, du kan reparere.

Du kan eventuelt overveje, om det kan betale sig at få en reparation af autoglas.

Disse småting kan være tungen på vægtskålen, når din bil vurderes af udefrakommende og kan give et hurtigere salg og en bedre pris