Chat med os
x

Import af bil fra USA – sådan får du en bil til DK fra USA

Lad os bare være ærlige: Der findes et hav af lækre biler i USA – og særligt, hvis du er veteranbils-entusiast, drømmer du nok ofte om import af bil fra USA.

Men hvad koster det? Er det egentlig det værd? Hvilke regler ift. import af bil fra USA er der? Og hvordan er det nu lige med indregistrering af bil fra USA?

Det forsøger vi at sætte lys på herunder, hvor du kan blive klogere på import af bil fra USA.

 

Pris: Hvad koster det at importere bil fra USA?

Det er ikke helt gratis, når det kommer til import af bil fra USA. Så snart, du importerer bil fra et land uden for EU, skal du betale moms på bilens værdi, forsikring og fragt samt told. Moms er 25% mens tolden er 10%.

Der kan dog være andre regler, når det kommer til de gamle veteranbiler i original stand eller biler, der betragtes som flyttegods, hvor moms og/eller told er under 10%. Er du i tvivl, kan du altid ringe ind til SKAT og få vejledning.

Er der tale om en bil, der er mere end 30 år gammel, hvor modellen ikke længere er i produktion og bilen fremstår i original stand? Så anses bilen som et samlerobjekt, og du skal derfor ikke betale told og kun fem procent i moms. Skal forruden skiftes, eller har bilen fået et stenslag, kan det derfor godt betale sig at vente med at få det fikset, til den er i DK.

 

Hvilke regler for import af bil fra USA er der?

Når du importerer en bil fra et land uden for EU, som fx USA, er der en række regler, du skal have styr på – det kan nemlig koste dig dyrt, hvis du ikke gør de rigtige ting i den rigtige rækkefølge. Det gælder både når det kommer til import af bil fra USA indregistrering, told og registreringsafgift.

Derfor anbefales det, at du allerede tidligt i forløbet kontakter SKAT og evt. Motorregistret, så du finder ud af præcis, hvad du skal betale, hvad du skal gøre, og hvornår du skal gøre det.

 

Hvordan gør du med indregistrering?

Når du skal indregistrere din importerede bil fra USA, skal du først og fremmest finde ud af registreringsafgiften. På den måde kan du bedre regne ud, om det kan betale sig for dig at kaste dig ud i import af bil fra USA til at starte med.

Indregistrering tager udgangspunkt i markedsværdien, og der er derfor svært at give en konkret pris, netop fordi det varierer.

Husk, at din bil fra USA skal synes og indregistreres kort tid efter, den er landet i DK, før du kan få lov til at køre i den på de danske veje.