Chat med os
x

Import af bil fra Tyskland: Sådan gør du

Skal du importere en bil fra Tyskland? Så skal du selvfølgelig have styr på, hvordan du gør – du skal nemlig igennem et par trin, før du kan drøne derudaf på de danske landeveje i din nye bil fra Tyskland.

Læs med her, hvor du blandt andet får svar på:

  • Pris: Hvad koster det at importere en bil fra Tyskland?
  • Regler: Hvad skal du være opmærksom på med import af bil fra Tyskland?
  • Indregistrering: Hvad skal du gøre hvornår?

 

Pris: Hvad koster det at importere en bil fra Tyskland?

Det er ikke altid, der er penge at spare ved import af bil fra Tyskland. Men har du brændt dig varm på en helt særlig model, en sportsvogn eller en model pakket med ekstraudstyr, kan det i nogle tilfælde godt betale sig, fordi der er penge at spare. Samtidig er udvalget ofte en hel del større i Tyskland – specielt, når det kommer til brugte biler.

Så hvad kan du regne med i forhold til pris på import af bil fra Tyskland?

Prisen kommer i høj grad an på bilen – og her kan du spare flest penge ved at vælge den mest toptunede bil, som ikke er særligt gammel og med et lavt kilometertal.

 

Værd at vide om pris på bil fra Tyskland:

  • Den tyske moms er lavere end den danske (19% i Tyskland og 25% herhjemme), og derfor kan du spare både på moms og avance.
  • Lige nu kan du spare flest penge på elbiler, da der blandt andet gives statstilskud i Tyskland – her er det ikke helt unormalt, at du kan spare mellem 40.000 og 100.000 på en elbil fra Tyskland.
  • En importbil skal altid være brugt – det vil sige, den skal have kørt mere end 6000 km og have mere 6 måneder på bagen.
  • Du kan selv køre bilen til Danmark – men du kan også lade andre om at fragte den hjem til dig. Her skal du sørge for at få styr på regler for import af bil fra Tyskland. Særligt, hvis du kører bilen hjem selv. Kører du selv bilen hjem, er det en god idé at få midlertidige tyske plader, der er gyldige i 7 dage – men husk at anmelde det til Motorstyrelsen.
  • Når du køber bil i udlandet, skal den godkendes til syn og toldsyn i Danmark – og med hensyn til indregistreret af bil fra Tyskland, skal du sørge for at få det gjort samtidig med dine danske nummerplader (det koster cirka 1.500 kr.).

Hvis du er skarp til at finde den rigtige bil til den rigtige pris, kan det som regel betale sig – også selvom, du måske skal have repareret enkelte dele eller reparation af stenslag.