Chat med os
x

Import af bil fra Sverige – sådan får du en brugt bil fra SE til DK

Er du faldet pladask for en brugt bil fra Sverige, eller vil du bare gerne vide, om du kan spare lidt på prisen ved at udføre import af bil fra Sverige?

Det er blevet populært herhjemme at hente bil hjem fra fx Tyskland og Sverige – og det skyldes delvist den lavere registreringsafgift, der blev vedtaget i 2016.

Men hvornår kan det betale sig? Og hvordan griber du det egentlig an?

Læs med her, hvor vi kigger nærmere på pris på import af bil fra Sverige, hvad det koster, regler og indregistrering.

 

Det overordnede: 5 trin til import af bil fra Sverige

1.   Før import af bil fra Sverige

Inden, du indfører din bil fra Sverige, skal du give besked til SKAT - og sørg for at printe kvitteringen, så den ligger i bilen. Du har 30 dage til at få køretøjet indregistreret.

2.   Få synet din bil

Få din svenske bil synet. Når det kommer til import af bil fra Sverige, skal du sørge for at få registreringssyn og toldsyn.

3.   Få værdiansat din bil.

Det skal du gøre senest 4 uger efter indregistrering, og du kan gøre det både hos privat operatør og Motorregistret.

4.   Betal registreringsafgift.

Du kan betale registreringsafgift via netbank, bank eller ved en af SKAT’s motorekspeditioner.

5.   Registrer din bil, køb nummerplader – og nyd de danske landeveje i din nye bil!

Få indregistreret din bil fra Sverige i Motorregistret og køb nye nummerplader.

 

Pris på import af bil fra Sverige – kan det betale sig?

Det kan i nogle tilfælde godt betale sig at købe brugt bil fra Sverige – særligt på grund af den lave valutakurs, som gør, at du kan spare penge sammenlignet med den samme bil i Danmark.

Samtidig er der et markant større udvalg af brugte biler i Sverige, og på grund af det noget større marked, kan du som regel gøre en god handel og spare penge på dit bilkøb, selvom det selvfølgelig heller ikke er gratis at udføre import af bil fra Sverige.

Hvis du fx overvejer at investere i en elbil, er det ikke helt dumt at kigge efter elbiler på det svenske og norske marked – for selvom der måske er et stenslag eller en anden lille skade, kan det ofte betale sig alligevel.

Derudover skal du huske, at det kun omfatter brugte biler - det vil sige biler med mere end 6000 km på tælleren og mindst 6 måneder på bagen.