Chat med os
x

Import af bil fra Norge: 5 ting, du skal vide

Har du forelsket dig i en norsk veteranbil, et toptunet elbil eller måske noget helt tredje fra Norge? Uanset om du har fundet den perfekte bil, eller du bare gerne vil udvide dit marked lidt, kan det i nogle tilfælde godt betale sig at kigge til Norges biludvalg.

Overvejer du import af bil fra Norge? Så har vi samlet 5 ting, der er værd at vide, før du kaster dig ud i det – vi kommer omkring alt fra pris på import af bil i Norge (altså hvad koster det?), regler for import af bil fra Norge og indregistrering af norsk bil.

 

5 ting, der er værd at vide om import af bil fra Norge

1.   De salter mindre i Norge

Selvom der generelt er koldere i både Norge og Sverige, salter de faktisk vejene mindre, end vi gør herhjemme i Danmark. Så hvis du overvejer import af bil fra Norge, kan du faktisk få fingrene i en bil i bedre stand, fordi den har været mindre udsat for salt på vejene.

2.   Elbilerne er billigere

Hvis du overvejer at investere i en elbil importeret fra Norge og leder efter en pris på import af bil fra Norge, kan du faktisk spare penge – elbilerne er nemlig billigere i lande som Norge, Sverige og Tyskland, end de er herhjemme.

Dét kombineret med den nedsatte indregistrering af bil importeret fra fx Norge, kan gøre, at du kan spare penge på en brugt elbil.

3.   Markedet er større - og det er dit udvalg også

Der er generelt flere biler i Norge, og det betyder, at du får et større udvalg.

Uanset om du er nysgerrig efter at vide hvad koster det at få bil importeret fra Norge for at spare penge – eller bare har udset dig en specielt model, kan du altså ofte have mere held i Norge med at finde den rette.

4.   Gå efter en god valutakurs

Noget af det, du kan spare penge på ved import af bil fra Norge, er at være opmærksom på valutakursen – for rammer du rigtigt med tidspunktet, kan der være penge at spare. Ofte kan du spare så mange penge, at selv hvis bilen kræver udskiftning af forrude, er det besværet værd.

5.   Norge er uden for EU

Hvis du overvejer at hente en bil hjem fra Norge, gør du dig klogt i at sætte dig grundigt ind i regler for import af bil fra Norge – for selvom det måske ikke er noget, du lige tænker over, er Norge uden for EU. Og det betyder, at der er nogle lidt andre regler, fx når det gælder indregistrering, moms og toldafgifter.