Chat med os
x

Import af bil fra England – du kan spare penge på veteranbiler

Er du vaskeægte veteran-entusiast, eller vil du bare gerne være sikker på, at du får drømmebilen til drømmeprisen? Så har du måske overvejet import af bil fra England.

Der kan være penge at spare, hvis du er på udkig efter pris på import af bil fra England – men for de fleste drejer det sig ikke om “hvad koster det at importere bil fra England?”. Nej, det drejer sig i stedet om, at der er langt flere lækre biler på de engelske veje.

Hvis du er skarp ud i regler, indregistrering og pris, kan du være heldig at få drømmebilen hjem til Danmark. Hæng på er, hvor vi dykker ned i, hvad import af bil fra England kræver.

 

Regler for import af bil fra England – et land uden for EU

Der gælder forskellige regler, alt efter om du vil importere en bil fra et land inden- eller uden for EU. Efter Brexit betragtes England som et land uden for EU – og det betyder, at du skal være helt skarp på regler, både når det kommer til told, moms og indregistrering af bil fra England, før du indvier de danske landeveje i din nye (brugte) bil.

Hvis du drømmer om import af bil fra England, skal du som udgangspunkt betale told og moms - og det er faktisk det første, du skal gøre, når du kommer til de første toldekspeditionssted i EU. Når du så har betalt told og moms, er din bil fra England frigivet.

Tolden er 10% mens momsen er 25% af bilens pris, fragt, forsikring og andre omkostninger.

 

Særlige regler for import af veteranbiler

Selvom du som udgangspunkt skal betale told og moms efter de helt almindelige regler for import af bil fra England, gælder der faktisk nogle særlige regler, hvis din bil anerkendes som et samlerobjekt.

Et samlerobjekt er en bil, der:

  • Ikke længere er i produktion
  • Er mere end 30 år gammel
  • Fremstår original med originale dele

Falder din bil i den kategori, skal du faktisk betale mindre end de 10% i moms, mens du helt slipper for tolden – og så kan det måske godt betale sig at vente, til din bil er i DK med at få fikset skader som fx stenslag rep.

 

Hvad koster import af bil fra England, og kan det betale sig?

Er du i tvivl om, hvad din import af bil fra England kan defineres som? Så er det altid en god idé at rådføre dig hos SKAT, før du sætter gang i den helt store proces.

Pris på import af bil fra England afhænger altså af bilens pris og stand – og om hvorvidt det er en original veteran eller ej. Derudover er det heller ikke gratis at få bilen til DK eller få din import af bil fra England indregistreret, så du skal være OBS på de ekstra udgifter, der kommer ud over bilens egentlige pris.