Chat med os
x

Hvorfor overopheder min bil?

Døjer du med, at din bil overopheder, og vil du gerne kende svaret på “hvorfor overopheder min bil”? Ligesom du altid gerne vil undgå stenslag eller skift af forrude, vil du også gerne undgå, at din motor overopheder.

Når din motor kommer på overarbejde, kan du risikere, at den overopheder – og i de fleste tilfælde skyldes hvorfor overopheder min bil problemer med kølesystemet.

Hæng på her, hvor vi gennemgår nogle af de hyppigste årsager til, hvorfor overopheder min bil – og giver dig gode råd til, hvad du kan gøre for at forebygge og behandle.

De hyppigste årsager til, at din bil overopheder

Når din bil overopheder, skyldes det i langt de fleste tilfælde problemer med kølesystemet. Men en længere køretur på en stejl stigning eller kørsel i særligt varmt vejr kan også være medvirkende til, at din bil kommer på overarbejde og dermed overopheder.

Typiske årsager til hvorfor overopheder min bil:

  • For lavt kølervæskeniveau. Fx fordi slanger og fittings er blevet nedslidte over tid, så systemet ikke længere er tæt.
  • Tilstoppet termostat. Det kan også være, at din termostat hænger fast eller er tilstoppet – som regel sker det, hvis bilen er udstyret med reservedele af lav kvalitet.
  • Vandpumpen er brudt sammen – hvis vandpumpen ikke længere fungerer optimalt, kan motoren ikke længere komme af med sin overskydende varme.
  • Der er en blokering. Hvis kølervæsken bliver blokeret, kan det også medvirke, at din bil overopheder.

Du kan også risikere, at problemet slet ikke har noget at gøre med kølervæsken. Lavt olieniveau kan gøre, at elementer skurrer mod hinanden, og dermed skaber overdreven varme.

Sådan undgår du, at din bil overopheder:

Sørg altid for at have ekstra kølervæske med

Skal du på en længere tur, hvor der er risiko for, at din bil overopheder? Så sørg for at ekstra kølervæske og destilleret vand med i bagagerummet, så du kan toppe op løbende og dermed undgå overophedning. 

Hold ind, hvis temperaturen stiger

Opdager du for sent, at temperaturen er steget? Så hold ind til siden, så snart du kan. Sluk bilen og åbn for kølerhjelmen, så motoren kan afkøle hurtigere.

Hvis du ikke har mulighed for at holde ind til siden og åbne for kølerhjelmen, kan du også slukke for din aircondition og sætte blæseren på max varme og max blæs. På den måde kan den overskydende varme fra motoren trække ind i kabinen. Overvej dog, om det er til at holde ud – og åbn vinduerne, så der kommer frisk luft ind.