Chat med os
x

Hvor meget må min bil trække?

Har du et ordentligt læs haveaffald, der skal på losseren? Eller overvejer du at investere i en campingvogn? Så er det selvfølgelig værd at vide, hvor meget må min bil trække.

Når det kommer til at svare på, hvor meget din bil må trække, kommer det helt og holdent an på dit kørekort og din bil – det er altså de to faktorer, der bestemmer, hvor tung en trailer eller campingvogn, du må lægge afsted med.

Hæng på her, hvor du kan blive klogere på præcis, hvor meget din bil må trække.

 

Hvor meget må min bil trække med almindeligt kørekort?

Hvis du har et helt almindeligt kategori B kørekort, må du maks. køre en bil på 3500 kg – alt inklusive. Det vil sige det er inklusiv både bil og trailer eller bil og campingvogn (eller hvad du nu ellers kan smække på anhængertrækket).

Med det almindelige kørekort må du altid køre med en anhænger på op til 750 kg – hvis altså bilen i sig selv er godkendt til at trække den vægt og den samlede vægt ikke overstiger 3500 kg.

 

Når du overstiger en totalvægt på 3500 kg, skal du bruge et B/E trailerkørekort

Har du brug for mere end 3500 kg, kan du tage et B/E trailerkørekort. Det giver dig ret til at køre med op til 7000 kg – men det skal bilen selvfølgelig stadig kunne klare.

Du har også mulighed for at få et såkaldt B+ kørekort, der giver dig ret til at køre med et vogntog, der har en totalvægt på 4250 kg – uanset, om anhængerens totalvægt overstiger 750 kg.

 

Hvor meget må min bil trække i kilo?

Er du i tvivl om, hvor meget må min bil trække? Så skal du starte med at kigge i bilens indregistreringsattest. Her vil det nemlig fremgå præcis, hvor meget din bil må trække.

Du finder svaret under det punkt, der hedder “påhængskøretøjets største tilladte totalvægt m/bremser” eller “påhængskøretøjets største tilladte totalvægt u/bremser”. Det tal, du finder her, er maksimal vægt inklusive gods.

Du skal dog være opmærksom på, at du aldrig må trække mere i hverken trailer eller campingvogn, end det din bil er godkendt til.

 

Men… Hvad så med vogntogsvægt?

Vogntogsvægt er et begreb, de færreste kender – men er du fx ivrig campist (eller på vej til at blive det), er det en god ting at kende.

Vogntogsvægt er den maksimale tilladte totalvægt, som bilen er godkendt til for både bil, påhængskøretøj, passagerer, bagage og last. Du kan se vogntogsvægt på registreringsattesten. Det er vigtigt at sætte dig ind i den, før du begiver dig ud på campingferie, fordi du hurtigt kan ende med fletninger i postkassen på grund af en ulovlig kombination af overvægt – og vi kan godt afsløre, at det er noget dyrere end at få fikset et stenslag.