Chat med os
x

Hvilken bil til campingvogn? 3 tips

Er du allerede garvet campist, eller overvejer du at tage hul på campinglivet? Så er der i hvert fald to ting, du har brug: 1) En campingvogn og 2) en bil, der er stærk nok til at trække din campingvogn.

Er du i tvivl om, hvilken bil til campingvogn? Hæng på her, hvor du får 3 tips, der kan gøre valget nemmere.

 

3 tips til at vælge den bedste bil til campingvogn

1. Gå efter større hjul med lavere dækprofil

Når du skal køre land og rige rundt i campingvogn, vil du helt sikkert blive glad for stabile dæk. Skal du bare køre til den nærmeste campingplads, betyder det måske ikke så meget, men på længere ture kan det gøre en stor forskel for køreoplevelsen.

Kig fx efter 17-tommers fælge – altså større hjul med lavere dækprofil, der er med til at gøre kørslen mere stabil, når du har noget spændt efter bilen. Pas dog på med at tænke jo større jo bedre, da det kan gå ud over komforten både med og uden campingvogn på bilen.

2. Overvej justerbar støddæmpere

Det kan være en stor fornøjelse at kunne justere dine støddæmpere (som sidder på bilens bagaksel), da du nemmere kan skræddersy det til, hvad du kører med, og hvordan du kører for den sags skyld.

Skal I køre langt, vil du være enormt taknemmelig for fx justerbar undervogn eller niveauregulerende støddæmpere.

3. Indbygget navigation til de lange ture

Skal I campere i Italien eller et andet sted, der kræver en længere køretur? Så overvej at investere i ekstraudstyr som indbygget navigation, som er helt uundværligt på sådanne ture.

 

Hold øje med, hvad bilen må trække

Når du skal finde svar på, hvad den bedste bil til campingvogn er, skal du være opmærksom på, hvor meget din campingvogn vejer, hvor meget bilen må trække, og hvad dit kørekort giver dig lov til at køre med.