Chat med os
x

Hvilke biler har en taktkæde?

I dag designes og produceres der mange biler, der har en taktkæde i stedet for en tandrem. Rent funktionsmæssigt gør det ikke den store forskel for bilen – men det kan blive dyrt for dig som ejer, hvis din taktkæde en dag står over for reparation og udskiftning (modsat prisen hos os på fx udskiftning af forrude).

 

Er du i tvivl, om du skal vælge med eller uden taktkæde? Læs videre her, hvor du får svaret på, hvilke biler har en taktkæde?

Der findes flere millioner biler på verdensplan med taktkæde

Kigger man på procenter, er det meget få, der har oplevet at have problemer med deres taktkæde – og der findes altså flere mio. biler med taktkæde på rundt omkring i verden.  

 

Men du tænker sikkert tilbage på VW-miseren, hvor flere end 1.400 danske bilejere oplevede problemer med deres taktkæde i to af deres mest populære benzinmodeller.

Disse modeller har haft kædeproblemer

I alt har der været problemer med taktkæden på mere end 20 modeller – herunder Audi, Seat, Skoda og VW, der er produceret fra 2006-2012.

 

Helt konkret gælder problemerne med, hvilke biler har taktkæde på 1.2- og 1.4-turbobenzinmotorer fra Audi, Seat, Skoda og VW-modeller produceret fra 2006-2012.

 

Der findes dog mange flere modeller med taktkæde, hvor der aldrig har været problemer – og derfor er det som udgangspunkt ikke problematisk at kigge efter, hvilke biler har taktkæde, når du overvejer at investere i ny bil.