Chat med os
x

Hvad er skrotpræmie? Det skal du vide, når bilen skal skrottes

Er din bil mindre værd end et styks udskiftning af forrude?

Har bilen udtjent sin værnepligt, og er den mere værd på skrotpladsen end hos en ny ejermand? Når din bil skal skrottes, kan du få det, der kaldes en skrotpris. En skrotpris, eller en skrotpræmie, er det beløb, du kan få, når din bil er blevet så slidt og gammel, at skrotning af bilen er den eneste udvej.

Det er ikke alle, der nødvendigvis er dækket af ordningen. Læs med herunder, hvor du kan blive klogere på hvad er skrotpris, hvordan får du skrotpræmie – og hvad kan du forvente.

 

Hvad er en skrotpræmie (skrotpris)?

Skrotpræmien er det beløb du får, når du afleverer din bil til skrotning hos en ophugger.

Du får udstedt en skrotningsattest på bilen, og det er som udgangspunkt den, hvis navn bilen er registreret i, der har ret til at få en skrotpræmie.

 

Sådan får du skrotpris for din brugte bil

Det er ophuggervirksomheden, der står for det praktiske i forhold til udbetaling af skrotpræmien.

De fleste ophuggersteder tilbyder også at stå for alt det praktiske såsom skrotningsattest, afmelde din bil hos Motorregistret samt indsende selve skrotningsattesten. Men det koster som udgangspunkt 250 kroner, som bliver fratrukket din skrotpris. Alternativ kan du gøre det selv.

Når der er styr på det hele, hvilket som regel er hurtigt klaret, går der omkring tre hverdage fra skrotning, til pengene står på din konto.

 

Hvor stor er skrotpræmien?

For alle benzin- og dieselbiler, er skrotpræmien 2.200 kr. [2021] – men hvis din bil har en totalvægt på mere end 3.500 kg, får du ikke udbetalt skrotpræmie.

Det skyldes, at det kun er personbiler (med op til ni sæder) og mindre varevogne (under 3.500 kg) der er dækket af skrotpræmie – mens større varevogne altså ikke er.

 

Sådan skrotter du din bil:

  1. Start processen hjemmefra ved at logge på Borger.dk, vælge bil og autoophugger og indsend skrotningsansøgning. Husk også at afmelde din bil i Motorregistret.
  2. Aflever bilen ved en godkendt autoophugger. Husk at afmelde bilens nummerplader.
  3. Du modtager herefter en skrotningsattest i din e-Boks samt skrotningsgodtgørelse på din NemKonto.