Chat med os
x

Hvad er en tandrem?

Er du ikke helt sikker på, hvad en tandrem er? Måske har du før forsøgt at google dig frem til svaret på ”Hvad er en tandrem”?

 

En tandrem er en del af din bils interne motorsystem. Tandremmen kører i ring, og det er den, der driver knastakslen. Før din bil kan køre, kræver det, at alle stemplerne drives i den rigtige rækkefølge og på det rigtige tidspunkt – og sammen med knastakslen er det det, en tandrem sørger for.

Hvordan ser en tandrem ud?

Hvis du nogensinde skal åbne din motor og finde tandremmen, er den faktisk ret nem at kende.

En tandrem kan du genkende på:

  • Tandremmen er lavet af syntetisk gummi
  • Den ligner mest af alt en gigantisk, sort elastik
  • På indersiden af tandremmen er der tænder, der sikrer, at tandremmen ikke glider rundt

Din tandrem skal skiftes fra tid til anden

Ligesom du skal udskifte din forrude, hvis du får et stenslag, der får din rude til at revne, kan du også risikere at skulle udskifte din tandrem – og derfor er det en god idé at kende svaret på “hvad er en tandrem”.

 

Problemet er bare, at modsat fx hjul, bremse og kobling, er tandremmen ikke umiddelbart noget, du kan se. Og det er måske heller ikke lige så indlysende, hvordan den virker.

 

Men tandremmen er vigtig – for det er den, der sørger for, at din motor kører i takt. Derfor er det også nemt at vurdere, når en tandrem skal skiftes. For det vil du lynhurtigt lægge mærke til.

Vær opmærksom på din bil og giv den længere levetid

Ligesom du skal holde øje med stenslag, skal du generelt være opmærksom på din bil. Hvis den begynder at lyde anderledes, end den plejer – eller køre på en anden måde, er det vigtigt, du reagerer.