Chat med os
x

Hvad dækker ansvarsforsikring i bil?

Når du ejer en bil, er det lovpligtigt, at den er ansvarsforsikret. Men hvad dækker en ansvarsforsikring egentlig? Og er det en god idé at supplere med en kaskoforsikring?

Læs med her, hvor vi giver dig svar på nogle af de mest stillede spørgsmål, når det kommer til bilforsikring.

 

Hvad dækker din ansvarsforsikring i bil egentlig?

Når du står overfor at skulle finde ud af, hvilken bilforsikring skal jeg vælge, skal du først og fremmest være klar over, at så snart du står som bilejer, er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring.

Så er spørgsmålet bare: Er det tilstrækkeligt kun at have én bilforsikring?

Din ansvarsforsikring dækker som udgangspunkt det erstatningskrav, du som ejer kan risikere at blive mødt med, hvis bilen bliver involveret i et uheld. Din ansvarsforsikring dækker op til 129 mio. kr. for personskader og op til 26. mio. kr. for tingsskader i forbindelse med uheld (2021). Din ansvarsforsikring dækker altså alt fra reparation af stenslag til større skader på andre biler. 

Din ansvarsforsikring dækker altså de udgifter, hvis du ved et uheld gør skade på andre eller andres ting.

 

Men din ansvarsforsikring dækker hverken dig, dine ting eller din bil. 

 

Kaskoforsikring eller ej?

Det er værd at overveje at få en kaskoforsikring på din bil, fordi din bilforsikring aka ansvarsforsikring ikke dækker dig eller din bil – til gengæld dækker den eventuelle passagerer.

En kaskoforsikring dækker de skader, der måtte opstå på din egen bil, hvis du er involveret i et uheld. Netop derfor er en kaskoforsikring et populært tilvalg af forsikring af bil. Faktisk kræves det ofte, at du har en kaskoforsikring på din bil, hvis du skal låne penge til at købe bilen.

Din kaskoforsikring dækker dig i tilfælde af uheld. Den dækker altså hverken slitage, konstruktionsfejl eller mekaniske skader på bilen.

 

Andre bilforsikringer, der er værd at overveje

Det kan gå rigtig galt, når du kører bil – og derfor er det værd at overveje at tilkøbe andre forsikringer, så du er dækket ind, hvis du skulle komme ud for et uheld.

Fx bør du altid have en ulykkesforsikring. En ulykkesforsikring bør du have, uanset om du har bil eller ej. Forsikringen dækker, hvis du får varige mén. Fx efter et trafikuheld.