Chat med os
x

Hul i udstødning – er det sikkert at køre med?

Det er en rigtig dårlig idé at køre rundt med et hul i udstødningen. Hvis der er hul i udstødningen, kan det være direkte årsag til, at din bil bruger mere brændstof og forurener mere (både i forhold til miljø og støj).

Og hvis hullet sidder i den forreste del, kan du risikere, at der siver udstødningsgasser ind i kabinen, hvilket kan give både svimmelhed, kvalme og generelt ubehag – og det er bestemt ikke sundt at være udsat for i en længere periode.

Frygter du, der er hul i udstødningen? Hæng på her, hvor vi kigger nærmere på, hvordan du opdager og fikser hul i udstødningen.

Sådan opdager du et hul i udstødningen

Den nemmeste måde at finde ud af, om der er hul i udstødningen, er simpelthen bare at kigge efter selv. Hvis der er en revne eller et hul, er du ikke i tvivl – og derfor er det altid en god idé at kigge din bil efter fra tid til anden. På den måde kan du altid være på forkant.

Kan du ikke umiddelbart spotte huller eller revner, kan en anden indikator være, at din bil er begyndt at larme besynderligt meget mere, end den plejer.

Find ud af, hvorfor der er kommet hul i udstødningen

Hvis du har fundet et hul i udstødningen, skal du selvfølgelig lappe det. Men derudover er det vigtigt, du finder årsagen bag, så du kan forebygge.

Her er det fx en god idé løbende at holde øje med, om der er rustpletter omkring udstødningen, så du kan forebygge og undgå revner. Der findes flere metoder til at fjerne rust på udstødningen, så du kan forebygge fremfor at lappe.

Har du opdaget en utæthed i udstødningen? Sådan gør du

Har du fundet et hul eller en revne i udstødningen, kan du selv lave en midlertidig lapning (lidt ligesom du gør med hurtig reparation af stenslag). Her kan du købe forskellige lappesæt, der kan fungere fint som en nødløsning, indtil du kan finde på noget mere permanent.

Skal du udføre en ordentlig lapning af hul i udstødningen, skal der lidt mere arbejde til, og her er de mest populære metoder udstødningsbandage, tape og pasta.

Overvej dog, om det er værd at overlade opgaven til en autoriseret mekaniker, da udstødningen er en vigtig del af din bil.