Chat med os
x

Fjerne rust med cola – sådan fjerner du rust fra udstødningsrøret med… Cola

Vidste du, at cola kan bruges til meget andet end bare at slukke tørsten?

Der er i hvert fald rigtig mange gode bud på, hvad cola kan bruges til. En hurtig tur rundt på internettet og du vil opleve, at cola er noget af et vidundermiddel, der kan bruges til alt fra afkalkning til at fjerne rust.

Men… Kan man så også fjerne rust med cola på udstødningsrøret? Og hvordan gør man?

 

Kan man fjerne rust med cola?

Det korte svar er ja – du kan faktisk godt fjerne rust med cola. Cola kan nemlig være lidt af et vidundermiddel, og selvom det ikke på magisk vis kan fjerne fx stenslag, kan det faktisk godt gøre en forskel på dit rustne udstødningsrør.

Som udgangspunkt vil vi altid anbefale de midler, der er udviklet særligt til formålet – men har du ikke andet hjemme, og har du mod på at give det et skud, kan det være et forsøg værd.

Har du hvid eddike, er det som regel bedre at bruge end cola, men har du ikke lige hvid eddike i skabet, kan du godt bruge cola. Det skyldes, at cola indeholder fosforsyre, der æder rusten – uden, det går ud over dit udstødningsrør.

 

Sådan fjerner du rust med cola:

  • Du får det bedste resultat, hvis du tager udstødningsrøret af først. Alternativt kan du fylde en pose med cola og/eller viskestykker vædet med cola, som du fastsætter derpå.
  • Hæld cola i et kar og put udstødningsrøret deri – sørg for, at delene med rust er dækket af cola.
  • Lad det ligge i en til to dage og tag det ud af cola-badet. Skyl grundigt med rent vand og tør efter med en våd klud.

Du kan altid forsøge dig frem med de hjemmelavede metoder, men virker det ikke, som du ønsker, bør du altid søge professionelle midler eller tage bilen til en autoriseret mekaniker. Lidt ligesom et stenslag ikke er beskyttet med et almindeligt plaster, skal der nogle gange særligt udviklede midler i brug til kampen mod rust.