Guide: Sådan kan du nemt fjerne is fra bilruden med effektiv isfjerner
Den danske vinter kan være hård for bilejere, der hver morgen må ud at fjerne is fra bilruder, og det er både irriterende og tidskrævende at afskrabe is. Men der er flere måder, hvorpå du nemt og effektivt kan fjerne isen fra din bilrude.
Her kommer vi med de bedste tips til, hvordan du nemt og effektivt fjerner isen fra din bil – samt et par råd til, hvad du ikke skal gøre.
Lav en hjemmelavet isfjerner
I stedet for at bruge en isskraber kan du lave en hjemmelavet isfjerner, og det er faktisk utrolig nemt og kræver kun to ting.
Alt du skal bruge er en forstøverflaske og noget isopropylalkohol. I stedet for isopropylalkohol kan du også bruge sprinklervæske.
Sådan gør du
- Bland ⅔-dele isopropylalkohol med ⅓-dele vand
- Hæld blandingen på forstøverflasken
- Spray blandingen på de frosne bilruder
Det er altså både nemt og hurtigt at lave en hjemmelavet isfjerner.

UNDGÅ DE FROSNE RUDER MED ET OVERTRÆK
Hvis du ikke gider at bøvle med at afskrabe is, kan du med fordel købe et overtræk. Du kan bruge overtrækket i hele vinterperioden, og det er nemt at lægge hen over bilen, når du har parkeret den i indkørslen.
Kan bruges hele året
Et overtræk beskytter bilen mod vind og vejr og kan bruges i mange år og i mange henseender. Derfor er det en god måde at beskytte din bil på, så du er fri for at fjerne is fra dine bilruder.
Det er også nemt at pakke et overtræk sammen, hvis du ikke vil bruge det i sommerhalvåret. Men det kan anvendes hele året, og om sommeren kan overtrækket beskytte mod fugleklatter og harpiks.
TOMGANG ER IKKE DEN RIGTIGE LØSNING
Mange vælger at sætte bilen i tomgang for at varme den op og få isen til at smelte, så isen er nemmere at skrabe af ruderne. Men det er ikke den rigtige løsning.
Det skader motoren at sætte bilen i tomgang i minusgrader. Det skyldes en dårlig forbrænding, mens udstødningen vil forurene mere end normalt, da bilens partikelfilter og katalysator har brug for en varm bil.
Hvis du ønsker at varme bilen op, er det bedre at få en motor- og kabinevarmer.
Og husk, at du hos Dansk Bilglas kan få hjælp, til alt der handler om glasskader på bil.
Du får en bøde, hvis du holder i tomgang for lang tid
Flere kommuner i Danmark har regler for, hvor længe din bil må holde i tomgang. Derfor kan du få en bøde, hvis du bruger tomgangen til at afhjælpe de tilisede ruder. Det er endnu en god grund til at lade være.
Dertil vil dit forsikringsselskab ikke dække, hvis bilen bliver stjålet, mens nøglerne sidder i bilen. Det ville være surt show.
I stedet anbefaler vi, at du bruger lidt flere kræfter på at skrabe isen af eller bruger en af de andre forslag i denne artikel.
DU KAN GODT BRUGE LUNKENT VAND TIL AT FJERNE IS FRA BILRUDER – MEN PAS PÅ
Det er oplagt at bruge varmt vand til at opvarme ruderne, men pas på med at vandet ikke bliver for varmt.
Ved stor temperaturforskel på rude og vand kan der opstå spændinger, som kan få ruden til at slå sprækker. Derfor skal du være særligt opmærksom, hvis din rude allerede er ramt af stenslag.
Reparation af stenslag behøver dog ikke at koste en formue – klik her og se vores pris for hvad koster et stenslag.

Med sund fornuft kommer du langt
Er du i tvivl om, hvad der er en god og dårlig løsning, er det klogt at dobbelttjekke. Der er skrevet meget på nettet om, hvordan man bedst fjerner is fra bilruder, og der er altid god hjælp at hente. Internettet er med andre ord din bedste ven.
Find det, der virker for dig
Der er forskel på mennesker. Nogle har meget tid om morgenen, nogle har kun få minutter. Nu har du fået løsningsforslag, og det er helt op til dig, hvilket du vælger at bruge. Vi synes, at du skal bruge det, der passer dig bedst, sparer dig for mest tid, og som du er mest komfortabel med.
Vi ønsker dig held og lykke med at afskrabe is - husk at øvelse gør mester!