Chat med os
x

5 tips til at undgå duggede bilruder

Når vejret bliver koldt, vil du ofte opleve, at din bils forrude dugger indvendigt. Det skyldes, at temperaturen inde i din bil er højere end på bilrudens overflade. Den varme luft i bilen indeholder nemlig mere fugt end den koldere luft på ruden, som køles af og skaber dug.

Du vil typisk se, at bilruden dugger indvendigt, når du sætter dig ind i bilen efter at have været uden for i regn eller i koldt vejr. Og derfor sker det også oftere om vinteren end om sommeren, hvor lufttemperaturen er højere.

Vil du gerne vide, hvordan man undgår duggede bilruder? Så har vi samlet nogle tips og tricks, der måske kan hjælpe dig med at undgå at skulle bruge de første minutter i bilen på at fjerne dug i bilens forrude.

Sådan kan du undgå dug i bilruden

  1. Ryd op i bilen: Jo flere ting du har liggende i bilen, jo mere er der, som kan binde fugten og dermed forbedre betingelserne for dug i bilruden. Ryd derfor op i bilen og støvsug den jævnligt.
  2. Tænd for blæser eller aircondition: Når du sætter dig ind i bilen, skal du tænde for bilens blæser eller aircondition med det samme. Den friske luft udefra erstatter den fugtige luft inde i bilen, der er årsagen til, at bilruden dugger indvendigt - og gerne varm luft, da dug ikke sætter sig på varme overflader.
  3. Skift kabinefilteret: Et tilstoppet kabinefilter kan føre til ringere ventilation i bilen, hvilket vil øge risikoen for, at der kommer dug indvendigt i bilens forrude. Sørg derfor for at få tjekket og evt. skiftet kabinefilteret - enten selv eller hos et autoværksted.
  4. Tjek for utætheder og skader: Utætheder eller stenslag i bilruden kan være én årsag til, at der kommer fugt i bilen. Og det kan derfor påvirke forekomsten af dug. Tjek derfor, at bilens for-, bag- og sideruder er intakte og velfungerende.
  5. Køb en fugtfjerner: Du kommer langt med en såkaldt fugtfjerner til bilen, som du kan købe hos de fleste forhandlere af tilbehør til bilen. Den indeholder ofte silica og er skabt til at suge fugt ud af kabinen.