Chat med os
x

Batterier til elbiler er en branche i vækst

Elbiler er uden tvivl en del af fremtiden, når det gælder miljøvenlig transport. Selv om æraen med diesel- og benzindrevne biler og køretøjer langt fra er ovre, så er tendensen mange steder i verden, at miljøvenlig transport, f.eks. elbiler, skal være mere fremtrædende.

En vigtig komponent ved miljøvenlig transport - og ønsket om at overgå dertil - er batterierne, der sidder i de mange tilgængelige elbiler. For det skal selvfølgelig kunne betale sig at vælge en elbil frem for en klassisk brændstofbil. Men hvordan ser tingene egentlig ud lige nu, når det kommer til udvikling og produktion af elbiler og batterier?

Hvem laver batterier til elbiler?

Mange kender de store producenter af elbiler, som Tesla, NIO og BYD. Og så er der selvfølgelig også de klassiske bilproducenter, som også vil lege med. Nissan, BMW, Renault, VW og Hyundai for at nævne nogle.

Bag produktionen og udviklingen af batterier til elbiler står dog mange andre knap så kendte virksomheder. Det er især asiatiske virksomheder, der udvikler og producerer batterier til elbiler. Men industrien er uden tvivl blevet global og er i hastig vækst - især med de senere års fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Derfor skal der også produceres endnu flere elbil-batterier i Europa - og på sigt også i Danmark.

Hvor længe holder batterier til elbiler?

Udfordringen ved batterier til elbiler er deres levetid, kapacitet og rækkevidde. Men ligesom udviklingen på andre områder, f.eks. inden for dæk og autoglas, så bliver batterier til elbiler også bedre år for år. Derfor holder batterierne også længere end for år tilbage.

Mange bilproducenter lover eksempelvis 5-8 års batterilevetid som del af garantien. Realiteten er dog, at batteriet sandsynligvis vil holde længere end mange af elbilerne. Og den trend vil kun fortsætte, efterhånden som udviklingen inden for batterier og elbiler tager yderligere fart.